Ambachtstraat 10               06 53 57 61 78

2969 BX Oud-Alblas           Info@variluxzonwering.nl

 

De grote populariteit van screen zowering heeft geleid tot de ontwikkeling van het windvaste screen ook wel bekend onder de naam rits- zipscreen of fixscreen; de voordelen van dit innovatieve product zijn de hoge weerstand tegen windbelasting, de grotere oppervlaktes waarin de ritsscreen uitgevoerd kan worden en de mogelijkheid tot insectenwering.

 

Werking

Bij ritsscreens wordt het doek aan de zijkanten voorzien van een rits, welke in de speciale zijgeleiders gefixeerd wordt. Daarnaast wordt de aluminium profielen zwaarder en daarmee stabieler uitgevoerd. Deze aanpassingen leiden tot een betere verdeling van de krachten, waardoor de ritsscreens bestand zijn tegen een aanzienlijk hogere windbelasting en kunnen zij in veel grotere oppervlaktes probleemloos functioneren!

 

Doeken

In screens wordt doek, geweven uit draden van glasvezel en voorzien van een PVC coating, toegepast dat onderhoudsvrij, oersterk en lichtecht is. De doeken worden spanningsvrij afgewerkt zodat deze netjes vlak hangen. Screendoek is enigzins open van structuur, waardoor overdag het zicht naar buiten behouden blijft en de inkijk naar binnen vrijwel nihil is. Afhankelijk van de doekkleur wordt 80 tot 95% van het invallende licht geweerd, waarmee ongewenste zonnewarmte buiten blijft.

 

Bediening

Windvast screen worden, vanwege de benodigde kracht om deze te bedienen, standaard uitgevoerd met een elektromotor; er kan daarbij gekozen worden tussen een vaste wandschakelaar of een draadloze afstands-bediening. Voor verhoogd comfort en/of optimale warmteregulering is er nog de mogelijkheid om de zonwering automatisch te laten besturen.CassettekleurenAfhankelijk van persoonlijke smaak kiest u een afgeschuinde cassette (45°) of afgerond en een kleur die bij u past.

• Technisch zilver

• Roomwit (RAL 9001)

• Wit (RAL 9010)

• Antraciet (RAL 7016)

• Tegen meerprijs is elke gewenste RAL kleur leverbaar

 

Windvaste screens

 

© Varilux Zonwering

 

Januari, 2018