Ambachtstraat 10               06 53 57 61 78

2969 BX Oud-Alblas           Info@variluxzonwering.nl

 

 • > Kan het doek van mijn zonwering gerepareerd worden?

  Een doek waarvan een stiknaad los is gekomen of waar een scheur in zit wordt niet gerepareerd. Het is niet zo dat het niet kan maar doekleveranciers willen geen vervuilde doeken onder hun machines, om vervuiling te voorkomen van de daarna te stikken nieuwe doeken moet de machine helemaal gereinigd worden. Als het gebeurt blijft er maar 1 ding over en dat is het scherm voorzien van nieuw doek.

 • > Kan mijn zonwering voorzien worden van nieuw doek?

  Zonwering voorzien van nieuw doek bestaat zeker tot de mogelijkheden. In alle gevallen wordt er door ons beoordeeld of het scherm nog in een dusdanige conditie is zodat het scherm met nieuw weer een tjid mee kan. Het is niet altijd mogelijk. Dit heeft te maken met de leeftijd van de zonwering en de staat waarin het scherm algemeen verkeert. Markiezen kunnen ook voorzien worden van nieuw doek, tevens wordt dan het frame vaak ook geschilderd.

 • > Mijn rolluik/screen gaat niet ver genoeg omhoog, kan ik de motor zelf afstellen?

  Ja dit is zeker mogelijk, hiervoor kunt u kijken in het downloadcenter. Uiteraard kunnen wij dit ook, tegen betaling, voor u doen.

 • > Mijn zonwering is nu hand bediend, kan ik deze ook van een motor laten voorzien?

  Bijna alle zonwering kan omgebouwd worden naar een elektrische bediening. Er zijn wel uitzonderingen zoals wanneer de zonwering te oud is of wanneer de maat van de buis te klein is om de motor in te kunnen plaatsen. De motor komt namelijk in de buis waar de stof op zit.

 • > Mag ik het doek van mijn zonwering nat oprollen?

  Een doek mag nat opgerold worden, doordat het doek beschermd is met een coating trekt het vocht niet in het doek. LET OP: het doek mag maximaal 2 dagen nat opgerold zitten anders komt er onherroepelijk het "weer" in. Waar ook rekening mee gehouden dient te worden, is als een scherm vochtig opgerold is en het vervolgens gaat vriezen, kan dit nadelige gevolgen hebben voor het op- en afrollen van het doek!

Veel gestelde vragen

 

© Varilux Zonwering

 

Januari, 2018